Vrijwilliger op de AMS Bernisse?


Vrijwilligers als schipper, machinisten, dekdienst personeel
en timmerlieden voor de AMS Bernisse.

Wij zoeken:
Schipper (commandant) met vaarbevoegdheid voor schepen van deze afmetingen.
Dekdienst, nautische dienst Koninklijke Marine en/of Koopvaardij.
Machinisten van de Koninklijke Marine, Scheeps- en/of Centrale Werktuigkundigen.

Als vrijwilliger aan boord van de AMS Bernisse ga je deel uitmaken van een team vrijwilligers met een sterke, onderlinge teamgeest. In de diverse dienstvakken aan boord worden werkzaamheden verricht met als doel om het schip in optimale conditie te houden en te behouden voor de toekomst. Alles gebaseerd op de traditionele marine gebruiken.

Vrijwilliger zijn is niet alleen meevaren op de reizen welke gedurende het hele jaar kunnen plaatsvinden. Die vaartochten vinden vooral plaats naar (maritieme) evenementen in geheel Nederland en België. Vrijwilliger zijn betekent ook dat er in het team regelmatig werkzaamheden aan boord moeten worden verricht. Onder de vrijwilligers aan boord van de Bernisse zijn er die er vaak zijn, dat zijn de mannen die in de buurt wonen.
Ook zijn er die éénmaal in de week komen en degene die verder weg wonen, komen begrijpelijk wat minder vaak. Maar komen doen ze!

Ook interesse om te klussen aan boord van een ‘Varend Erfgoed’ schip als de Bernisse?
Een houten mijnenveger uit 1954 ademt nog steeds die sfeer uit zoals het vroeger was.
Locatie: Koningskade 6, 3221 CC Hellevoetsluis.
Navigatie: Industriehaven 126, Hellevoetsluis.
Interesse? Stuur dan een email met naam, adres en telefoonnummer naar: voorzitter.ams60bernisse@gmail.com of bel 06 36570346